pirmdiena, 2010. gada 29. novembris

Turpinu adīt un... atkal zilonis Knitting and... an elefant again

Šorīt daudzviet Latvijā pārsniegts aukstuma rekords šai dienai. Pie mana loga septiņos no rīta bija -15 C. Un tagad joprojām -10 C. Tomēr spīd saulīte un ir zilas, zilas debesis. Neticami, ka divus gadus pēc kārtas var būt tik "pareiza" ziema - bet varbūt ir vērts noticēt un ziema arī šogad būs tāda, kādai ziemai jābūt.

The cold temperature records have been beaten in many places in Latvia for today. There was -15 C this morning in Riga. And there is still -10C now. It is not easy to believe that a winter can be so 'correctly wintery two years in a row - however maybe it is worth to believe so and it will really be like it should - cold and with much snow.

Pielāgojoties gadalaikam man šobrīd sāk ziedēt ziemassvētku kaktuss - arī no Depo nocenoto puķu plaukta. Nu jau otro gadu dzīvo pie manis un zied.

Turpinu adīt bērniem cepures - nu jau vienu uzadīju, atliek vien pareizi salocīt, sašūt un veikt apdari.
I continue to work on my kids hats, the first one is finished, I still need to fold it correctly, to stitch together and to add some final touches.

Un mani turpina vajāt ziloņi, šoreiz tie ir milzu segu izskatā. Nopirkām siltas siltas aitu vilnas segas pieklājīgā izmērā - 240x210 cm. Aktuāls kļuva jautājums, kur tām ņemt pārvalkus. Mans pragmatiskais prāts secināja, ka materiāla izmaksas un darba (ne)sarežģītība nav samērojama ar šādu pārvalku cenām veikalos. Ja kokvilnas satīna audumu Mežrozes veikalā esmu iepirkusi par 70 santīmiem metrā, protu izrēķināt un nomērīt taisnstūra auduma gabalus un pie tam esmu spējīga nošūt taisnas vīles - tad kāpēc man pārmaksāt? Ietaupītajai naudai varu atrast daudz derīgāku pielietojumu. Kad šis jautājums bija izlemts, tad bija jāsāk pierādīt, ka ne jau velti augstkolā valsts budžeta naudu tērēju un augstāko matemātiku mācījos - bija jāizrēķina, kā uzšūt pārvalkus no 150cm plata auduma, ar pēc iespējas mazākiem atgriezumiem. Atradu bezatgriezumu variantu. Pārvalkam katrā pusē vidū būs nesagriezta auduma josla (150cm plata), tātad 2 veseli gabali pa 250cm, bet trešo 250cm garo joslu sagriezu uz pusēm divos 75x250 cm gabalos un katru šo gabalu pārlocītu pa garāko malu, piešūšu pie vidusgabaliem. Ķeros pie darba.

And there are elephants again in my life. This time they are in a form of huge blankets.(240x210 cm) and their coverings. We bought very warm blankets stuffed with sheep wool and I need to find coverings for them. When I evaluated the price of the fabric I need (0.70 LVL for one meter) and the (un)skillfulness that is necessary for stitching together some rectangles - I decided to make them by myself. I'd rather spend the saved money for something useful in my household. so I calculated how to cut the 150cm wide fabric to make coverings and I am going to work now.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru