sestdiena, 2010. gada 13. novembris

Sargājam sevi no saaukstēšanās Let's protect ourselves from colds

Kur vien apkārt skatos, tur redzu nežēlīgu cīņu par klienta naudu - izejot pilsētvidē, virtuālajā vidē, masu saziņas līdzkļos - it visur noris cīņa par to, kur cilvēku pūlis tērēs savus sūri grūti pelnītos latiņus. No statistikas viedokļa, tas ir daudzgalvains pūlis, jeb, pareizāk sakot, bezpersoniski naudas maciņi. Ja tā uzmanīgi pavēro visu, kas izskan ziņās, ko redzam internetā un TV, avīzēs, žurnālos, tīkla vietnēs - ja mēģina paskatīties no malas uz to, tad bieži vien kā īleni lien laukā centieni vienkārši nopelnīt. Tas man uzdzen iekšēju protestu - jo priekš sevis neesmu bezpersonisks naudas maciņš - un tāpēc uzskatu, ka mans pienākums ir domāt ar galvu, un būtībā, apšaubīt visu. Pieņemt tikai to, par ko esmu pārliecināta, nevis vienkārši esmu izlasījusi uz tramvaja sāniem uztrieptā reklāmā. Paranoiski, vai ne? Ne tik ļoti - vienkārši, jāapdomā viss, ko man cenšas ieborēt - vai tiešām ir tā, kā tas tiek pasniegts? Vai tā ir patiesība? Vai tomēr puspatiesība? Ļoti reti ir gadījumi, kad cilvēkiem tiek celti priekšā pilnīgi acīm redzami meli - jo tad tiem neticētu pat tie, kas tic visam, ko raksta avīzēs, ko stāsta Degpunktā un kas pārtikas produkta veselīgumu vērtē pēc tā nosaukuma, zīmējuma uz etiķetes vai krāsas, nevis izlasas maziem burtiņiem rakstīto sastāvu. Šajā brīdī visbiežāk tiek pausta puspatiesība - no konteksta izvilkta skaļa frāze vai kāds viens kliedzošs fakts, kam apkārt apfantazē muļķības un veiksmīgi iebaro bezgalvainajam maciņam - un nokāš naudiņu. Es laikam par to varētu rakstīt bezgalīgi, tomēr šovakar mans mērķis ir padalīties ar dažiem vienkāršiem dabīgiem profilakses līdzekļiem vīrusu un saaukstēšanās atbaidīšanai, vai pat vieglāku to formu ārstēšanai. Jo arī farmācijas bizness ir monstrs, kam ir par maz un par maz, un kas cenšas par pacientiem padarīt pēc iespējas lielākas ļaužu masas. Tāpēc ļoti jāsijā no viņu rupora plūstošā propoganda un jādomā - vai man to vajag? vai tam nav nevēlamas blaknes? vai to var aizstāt ar kaut ko dabīgāku, vienkāršāku? vai lietojot šo viņu produktu un sekojot uz žurnāla vāka uzdrukātai reklāmai es nekļušu jau par pacientu jaunā mērķa grupā un man jau vajadzēs ne tikai pretsaaukstēšanās zāles, bet arī kuņģa zāles, sazin kādu poti, vēlāk vēl tādu sīrupu un šitādas jaukas kapsuliņas....

As I look around I see a struggle among various businesses for customers money - just look at the ads and 'messages' in your town, virtual media, printed media, TV, radio, internet - everywhere you can see someone trying to persuade (blatantly or secretly) you to spend your money earned in hard work. From the statistical point of view we may look like a bunch of brainless purses. I feel I do not like to to be a brainless purse - when I see those half true ads that try to deceive me that I need this or that - I feel rebellious and a bit paranoiac.So I try to evaluate everything that I am going to purchase - do I really need it? Does it involve consequences that may lead me to buy some more totally useless things? Does it have got some harmful side effects that may turn me into a really sick person eventually needing more and more "wonder pills"? can it be replaced by something more natural, more simple, more healthy? etc. This my approach makes me read food labels and ingredient lists (printed in microscopic letters to hide the harmful and poisonous ingredients) and to look for natural and herbal remedies to prevent illnesses and to heal us in cases we are ill.

Šodien padalīšos ar kādu vienkāršu paņēmienu kā tikt vaļā no nelielām iesnām, klepiem, saaukstēšanās - kad īsti vēl slimība nav sākusies, bet šķiet tūlīt tā varētu būt klāt. Protams, brīdinu, ka tas ir bīstami grūtniecēm, bet pārējiem jādomā ar galvu (vai vēl labāk, jāpajautā gudram darkterim) vai viņam/viņai personīgi tas der. Veiksmīgi to pielietoju savām četrgadniecēm meitām. Tātad - silta vanna, kurā ieberu sauju rupjās dabīgās sāls. Bez piedevām, nekādus jodus un fluourus, tikai plika pelēka rupja, mitra sāls. Var arī dabīgo jūras sāli. Un ieleju katliņu ar eikaliptu tēju. Siltais ūdens atver poras, sāls ļoti labi ietekmē ādas stāvokli, izvelk toksīnus. Sālsūdens tvaiki kopā ar eikalipta tējas tvaikiem ir perfekta inhalācija - nokauj visus baciļus. Pēc šādas vannas ļoti svarīgi ir nenosalt, bet kārtīgi noslaucīties, sausu siltu pidžamu mugurā, ieziest pēdas ar terpentīna ziedi, uzvilkt zeķītes un gultā iekšā.

Today I would like to share a bit of my experience in protecting us from colds and viruses and even healing some minor ones. Of course, I must warn that this is dangerous for pregnant women. And any other person must think twice and/or ask some good physician before applying any advice found in internet.
I use this tactics successfully when my four year old daughters seem to have catch some colds - a bit runny nose, some small cough, something that makes me sure they are still not ill but may become ill at any moment. I make for them a warm bath, throw in a handful of salt - coarse, gray, moist natural salt (or sea salt) without any additives, and pour in herbal 'tea' from eucalyptus leaves. After such a bath - dry warm towel, dry warm pajamas, apply some turpentine unguent on feet, put on warm dry socks and go to bed.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru