svētdiena, 2012. gada 8. janvāris

Pagaidu ēšana Temporary eating

Lai gan pieturos pie pārliecības, ka katra diena jāizdzīvo pilnvērtīgi un jāizgaršo tās sniegtās iespējas un labumi, tomēr reizēm šķiet, ka kaut kas ir pagaidu variantā - īpaši jau īrējot istabu un meklējot pastāvīgāku dzīves vietu. Tad arī ēšana vairāk pieslienas jēdzienam "pagaidu". Nav pie rokas visu pierasto virtuves rīku un trauku, telpas un ierīču koplietošana arī uzliek kaut kādus ierobežojumus. Tāpēc reizēm ir noskaņojums uzēst "pagaidu" variantā - un meklējot, kā šo pagaidu ēšanu padarīt daudz maz veselībai nekaitīgu, atrodas daži pieņemami risinājumi. Šodien padalīšos ar diviem.
Although I am an advocate of fully living and savouring of each day, sometimes I am overwhelmed with a feeling of temporariness. Especially when I'm renting a room and looking for a permanent place to stay. When thing are like that, even eating seems to be 'temporary'. I haven't got all my usual utensils and gadgets with me, and also the communal use of kitchen space and devices brings some sense of limitations. That brings upon me a mood for temporary meals - nevertheless I try to invent at least not too unhealthy ones. I will share two of them today.

 Pavisam tradicionālas brokastis ar kliju pārslām, auzu "pienu" un mandarīniem. Tādiem rītiem, kad fantāzija īpaši nestrādā.
So very traditional breakfast of bran flakes, oat "milk" and clementines. This suits the mornings when your creativeness is down or still asleep.


Drusku sarežģītākas pusdienas. Turku zirņi bundžā, bet pēc tam eko buljoniņš (no kubiņa, bez nātrija glutamāta) ar sēklām un riekstiem. Esmu atklājusi, ka man šī kombinācija buljoniņš + rieksti ļoti ļoti garšo un sniedz arī sāta sajūtu.
A bit more 'sophisticated' lunch. Canned chick peas, organic broth (free from MSG) and seeds&nuts. I've discovered that a cup of broth with nuts is sooooo delicious and filling.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru